Çim traktörü satın alma rehberi

1
3245

Geniş çim sahalara özel olarak geliştirilen çim traktörü, alan ne denli büyük ve açık olursa olsun, yüksek kesme genişliğine sahip olması gerekmektedir. Arazideki ağaç ve çalı gibi engellerin varlığının traktörün kesme genişliğinin traktörün en dar yerlerden dahi geçmesine olanak verecek kadar düşük olması en hassas konulardan biridir. Piyasada bulunan bahçe traktörleri, farklı firmaların modelleri arasında kesme genişlikleri 77’den 137 cm’ye kadar bulunmaktadır.

Çim traktörü ile çimleriniz için en uygun kesme yöntemini kullanarak çimlerinizi hızla ve en ideal koşullarla elde ederek biçmek mümkündür. Ayrıca kalan kırpıntıları toplamak için, düzgün ve kaliteli bir sonuç elde etmek için toplayıcılı bir çim traktörü seçmenizi tavsiye edebiliriz. Görev alanında hızlı ve etkili manevralarla çalışmak için yandan boşaltmalı bir traktör seçmeniz çok daha isabetli olur.

Çimleriniz gübreye ihtiyacı olduğunda malçlama moduna geçerek bu ihtiyacı sağlayabilirsiniz. Ayrıca farklı model çim traktörleri, aynı zamanda bol aksesuar seçeneğine sahip olmalıdır.

Çim biçme traktörü alınırken dikkat edilecek hususlar

  • Toplayıcılı çim traktör modeli, size ekstra zaman kazandır.
  • Kontrolden çıkmış ve sert çimleri biçerken, yandan boşaltmalı bir modelle bu işi yaparsanız daha etkin ve verimli olur.
  • Değişik aksesuarlarla donatılan çim traktörleri toplama, malçlama ve boşaltma işleri için uyarlanabilmelidir. Bu sayede çimlerinizin tipine ve çim biçme alışkanlıklarınıza uyum sağlayacak bir traktör sahibi olursunuz.
  • Yandan boşaltmalı çim biçme traktörlerin çoğu 2 ya da 3 hazneli toplayıcı ile donatılarak sunulmaktadır.
  • Entegre toplayıcılı çim traktörleri, kesim tablasının kenarından çıkan bir boşaltıcı ataşmanına sahip olmamalarından dolayı, kenardan boşaltmalı modellere göre daha dar alanlarda çalışabilme imkanına sahiptirler.
  • Hidrostatik şanzımanlı bir traktörün kullanımı çok kolaydır. Özellikle manuel şanzımanlı bir traktörün kullanımı ile kıyaslandığını arada çok büyük farklar bulunmaktadır. Manuel şanzımanlı modellerde, her vites değiştirildiğinde traktörü durdurmanız gerekmekteyken hidrostatik şanzıman sürüş sırasında kademesiz hız artırımı sağlayarak daha hızlı iş yapma şanşınızı artırmaktadır.
  • İki farklı tip hidrostatik şanzıman modeli ile çim traktörleri donatılmaktadır. Maksimum konfor ve hız için yönün ve hızın ileri ve geri hareket imkanı sağlayan ayrı pedallarla kontrol edildiği pedallı şanzımanlı bir traktör tercih etmelisiniz. Son seçenek ise koldan kumandalı hidrostatiktir. Genelde kol çamurluk üzerine monte edilmiştir ve sürücü oturduğu yerden kolayca erişebilir.
  • Çim traktörleri tüm yıl boyunca kullanılması amacıyla çok yönlü olmalıdır. Bu sayede bahçe işlerinizi kolayca yaparken çim hazırlamaya yönelik yaprak toplayıcı, ot tırmığı, delici ve serpme makinesi, girişleri ve yolları yıl boyunca açık tutmak içinse bir kar bıçağı, kar püskürtücü ya da öne monte edilen fırça gibi geniş aksesuar seçenekleriyle donatılabilen modelleri bulunmaktadır.

1 YORUM

  1. Selamlar. 3.000 m2 çim alan için sepetsiz model çim biçme traktörü düşünüyorum. Biçilen çimlerin gübre olarak bırakılması ve toplanmaması çime herhangi bir zarar verir mi ya da faydası olur mu? Siz hangisini tavsiye edersiniz? Teşekkürler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here